ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ "ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ"

syl.aitoloakarnanon peristeriouΟ Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στο δημόσιο βιβλίο σωματείων που τηρείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Εδρεύει στο Δήμο Περιστερίου και διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Στις 2-4-2003 καταρτίστηκε το καταστατικό του Συλλόγου και με την απόφαση 4017/2003 αναγνωρίστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε από μια ομάδα Αιτωλοακαρνάνων που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Περιστέρι με στόχο την ανάδειξη της ιδιαίτερης πατρίδας τους και τη διατήρηση και διάδοση των πολιτιστικών αρχών και αξιών της Αιτωλοακαρνανίας.

Από την έναρξή του ο Σύλλογος, απευθύνθηκε σε όλους τους Αιτωλοακαρνάνες του Περιστερίου που πριν πολλά χρόνια οι συνθήκες της ζωής, τους ανάγκασε να αποχωρήσουν από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανούς τους δεσμούς τους μ’ αυτήν και να καλύψει την ανάγκη έκφρασης και εκπροσώπησής τους σε μια αχανή και απρόσωπη πόλη όπως το Περιστέρι.

ΣΚΟΠΟΙ

Οι σκοποί του Συλλόγου, σύμφωνα με το καταστατικό του είναι:

1. Η με κάθε νόμιμο μέσο υποστήριξη και προαγωγή των συμφερόντων των μελών του συλλόγου.

2. Η ανάπτυξη στενότερων δεσμών αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών του συλλόγου.

3. Η ανάπτυξη του μορφωτικού - κοινωνικού - οικονομικού και εκπολιτιστικού επιπέδου των μελών.

4. Η διαφύλαξη και προβολή των ιστορικών παραδόσεων και εθίμων της Αιτωλοακαρνανίας δια μέσου διαλέξεων - ομιλιών - συγκεντρώσεων - παραστάσεων - συναυλιών - εκδρομών - εκθέσεων και εκδόσεως εντύπων.

5. Η μελέτη γενικών ζητημάτων που αφορούν την προαγωγή της ζωής των μελών και του Αιτολωακαρνανικού λαού και η προώθηση της επίλυσης τους με νόμιμα μέσα και ενέργειες.

6. Η εντός των πλαισίων της νομιμότητας συμμετοχή του Σωματείου σε όλα τα Εθνικά και τοπικά ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

7. Η έρευνα, η μελέτη και η διάδοση των πολιτιστικών επιτευγμάτων των Αιτωλοακαρνάνων γενικά.

8. Η προσπάθεια ίδρυσης πνευματικού και εκπολιτιστικού κέντρου στην έδρα του σωματείου, με δυνατότητα ανάπτυξης: Βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου - Αίθουσες διαλέξεων - ομιλιών - μαθημάτων - κινηματογραφικών προβολών - μουσικών - χορευτικών - ή άλλων πνευματικών - καλλιτεχνικών - μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, δημιουργία μουσείου για την συγκέντρωση σε αυτό αντικειμένων που έχουν αρχαιολογική, θεατρική και καλλιτεχνική αξία και έργων της Αιτωλοακαρνανικής λαϊκής τέχνης και αντικειμένων χαρακτηριστικών του τοπικού λαϊκού πολιτισμού.

9. Η βράβευση ατόμων ή σωματείων για Πνευματικά - Καλλιτεχνικά - Αθλητικά - Οικονομικά - ή εκπολιτιστικά επιτεύγματα τα οποία προάγουν τους σκοπούς του Σωματείου.

10. Η βράβευση επιστημονικών - τεχνικών - Οικονομικών - Λαογραφικών κ.λ.π. μελετών - πραγματειών - Διαλέξεων - Συλλόγων Έργων τέχνης - Ποιημάτων - τραγουδιών κ.λ.π. ανταποκρινόμενων στους σκοπούς του Σωματείου.

11. Η έκδοση εφημερίδας - περιοδικού - δελτίου τύπου - λευκωμάτων - Ετησίων ημερολογίων ή άλλων εντύπων.

 

ΠΗΓΗ : http://www.kosmasaitolos.gr

 

Φιλικές ιστοσελίδες : Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων                      

                                 Κεντρο Αισθητικης Θεσσαλονικη
                                   
                                 Ανδρικά κολιέ - κοσμήματα