"ΑΛΩΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥ" - ΑΜΦΙΣΣΑ

Στις 10 Απριλίου γιορτάζεται πανηγυρικά η επέτειος της άλωσης του κάστρου της Άμφισσας, με παρέλαση μαθητών, στρατού και σωμάτων ασφαλείας. Επίσης οργανώνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

"ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ" - ΑΜΦΙΣΣΑ

Γιορτή που γίνεται στην Άμφισσα το φθινόπωρο κάθε δύο χρόνια. Περιλαμβάνει έκθεση των τοπικών μονάδων επεξεργασίας και μεταποίησης ελιάς καθώς και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ" - ΓΡΑΒΙΑ

Αύγουστος

"ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ" - ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ

Στα τέλη Ιουλίου στη πλατεία του χωριού πραγματοποιείται η «Γιορτή της πίττας» στην οποία οι γυναίκες του χωριού φτιάχνουν παραδοσιακές σπιτικές πίττες και τις προσφέρουν στο κόσμο. Ακολουθεί μουσική, χορός και γλέντι.

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΤΑΣ" - ΕΡΑΤΕΙΝΗ

Η «Γιορτή της Τράτας» που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό - Εξωραϊστικό σύλλογο Ερατεινής και τον Δήμο, πραγματοποιείτε κάθε χρόνο στην Ερατεινή ,τον Μάιο, συγκεντρώνει κάθε χρόνο...

"ΓΙΟΡΤΗ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ" - ΧΑΝΙΑ ΤΡΙΖΟΝΙΑΣ

Στον οικισμό Χάνια του Δ.Δ. Τριζονίας διοργανώνεται τον Αύγουστο η «γιορτή του Χταποδιού». Οι ψαράδες της περιοχής προσφέρουν τα χταπόδια που ψαρεύουν στην θάλασσα της περιοχής και το ούζο και το κρασί ρέουν άφθονα.

"ΔΙΑΚΕΙΑ" - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ

Στο Αθανάσιο Διάκο κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου διοργανώνονται τα "Διάκεια",μία γιορτή απόδοσης ελάχιστου φόρου τιμής στον Αθανάσιο Διάκο.

 

"ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ" - ΓΡΑΒΙΑ

Στις 8 Mαΐου, ο εορτασμός της επετείου της μάχης στο Xάνι της Γραβιάς.

" ΚΑΜΠΑΦΛΕΙΑ" - ΔΕΣΦΙΝΑ

Τα "Καμπάφλεια", εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του Αθανασίου Καμπαφλή, το καλοκαίρι.

"ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΕΙΑ" - ΚΡΟΚΥΛΕΙΟ

Τα 'Μακρυγιάννεια', στα μέσα Αυγούστου, με διάρκεια 4-5 ημερών.

"ΦΩΚΙΚΑ" - ΑΜΦΙΣΣΑ

Τα 'Φωκικά', που διαρκούν μια βδομάδα. Περιλαμβάνουν καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις.Αύγουστος