"ΑΝΑΡΓΥΡΕΙΑ" - ΣΠΕΤΣΕΣ

Εκδηλώσεις που οργανώνονται τον Αύγουστο, στην Αναργύρειο Σχολή, Περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, εκθέσεις κ.ά.

"ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ" - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η γιορτή της σαρδέλας, από το δήμο Περάματος. Εκδηλώσεις με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών. Προσφέρονται ψητές σαρδέλες και κρασί.

"ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ" - ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

2016  3  Σεπτεμβρίου

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ" - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Σεπτέμβριος

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ - ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ" - ΑΛΙΜΟΣ

Από το Σύλλογο Κρητών Αλίμου

"ΓΙΟΡΤΗ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ" - ΑΙΓΙΝΑ

8η Γιορτή Φιστικιού

2016   15 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016

Η γιορτή της Φυστικιάς, που οργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Αίγινας σε συνεργασία με το δήμο. Περιλαμβάνει συναυλίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αίγινας. Το γλέντι είναι παραδοσιακό νησιώτικο.

http://www.aeginafistikifest.gr/

"ΓΙΟΡΤΗ ΨΑΡΑ" - ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Πρόκειται για ένα μεγάλο πανηγύρι που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι προς το τέλος του Αυγούστου. Οργανώνεται από το Δήμο Σαλαμίνας και τον Αλιευτικό Σύλλογο του νησιού. προσφέρονται ψητά ψάρια και κρασί. Τα παραδοσιακά συγκροτήματα δίνουν το ρυθμό για το γλέντι.

"ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ" - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

2016  24-26  Σεπτεμβρίου

1η Γιορτή Ψωμιού

Δήμος Περιστερίου

Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων – Περιχώρων

Σωματείο Αρτοποιών Νομού Πειραιώς

"ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ" - ΥΔΡΑ

Κάθε Ιούλιο διοργανώνεται το Διεθνές Φεστιβάλ Μαριονέτας, με τη στήριξη του Δήμου και του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι μια εκδήλωση που δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα....

"ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΕΙΑ" - ΜΑΝΔΡΑ

Κάθε Σεπτέμβρη πραγματοποιούνται σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με τον τίτλο ‘Ζερβονικόλεια’, προς τιμήν του ήρωα οπλαρχηγού Νικολάου Ρόκα. Ο Ν. Ρόκας γεννήθηκε στα Κούντουρα το 1780 και, επειδή ήταν αριστερόχειρας, οι Κρητικοί συμπολεμιστές του τον ονόμαζαν Ζερβονικόλα, όνομα με το οποίο έγινε γνωστός και αναφέρεται στην ιστορία της επανάστασης του 1821.

"ΘΡΙΑΣΙΑ" - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Κάθε Δεκέμβρη, υπό την αιγίδα του δήμου Ασπροπύργου,, πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ‘Θριάσια’ με συμμετοχή χορωδιών, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, θεατρικά δρώμενα και συναυλίες

"ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ" - ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Περιλαμβάνουν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες είναι αφιερωμένες στον ήρωα της Επανάστασης του 1821, Γεώργιο Καραϊσκάκη. Πραγματοποιούνται στα τέλη Μαΐου.

"ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ" - ΥΔΡΑ

Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, ήρωα του 1912 -1913, απελευθερωτή του Αιγαίου, πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και Αντιβασιλέα...

"ΜΕΘΑΝΕΙΑ" - ΜΕΘΑΝΑ

Τα Μέθανα τα τελευταία καλοκαίρια οργανώνουν το Πολιτιστικό καλοκαίρι.  Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση που διαρκεί καθ’ όλη τη περίοδο του καλοκαιριού και έχει στεφθεί από μεγάλη επιτυχία με σημαντική προβολή.  Το πολιτιστικό καλοκαίρι περιλαμβάνει κυρίως   μουσικοχορευτικές παραστάσεις από γνωστά συγκροτήματα λαϊκών και παραδοσιακών χορών και μουσικής, τοπικά αλλά κι' απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

"ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ" - ΥΔΡΑ

Στο τέλος Ιουνίου οργανώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις 'Μιαούλεια'. Είναι αφιερωμένες στη δράση του ναυάρχου Μιαούλη και περιλαμβάνονται στη Ναυτική Εβδομάδα. Γίνονται λεμβοδρομίες και κολυμβητικοί αγώνες, χοροί από τη Φιλαρμονική του Δήμου

"ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΑΤΑΣ" - ΣΠΕΤΣΕΣ

Τα 'Αναργύρεια'. Εκδηλώσεις που οργανώνονται τον Αύγουστο, στην Αναργύρειο Σχολή, Περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, εκθέσεις κ.ά.

"ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ" - ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο για τον εορτασμό της επετείου της ιστορικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

"ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ" - ΜΕΓΑΡΑ

Ο χορός της τράτας, στο τέλος Απριλίου.

¨ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ" - ΚΕΡΑΤΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής

2016  3-4  Σεπτεμβρίου