"ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΟΙΞΗΣ-ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ" - ΓΥΘΕΙΟ

Πρώτη Κυριακή Μαϊου

"ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΔΑΣ" - ΑΓΡΙΑΝΟΙ

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο

"ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΔΑΣ" - ΚΟΥΠΙΑ

Η γιορτή της γίδας στα Κουπιά το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, με προσφορά γίδας και κρασιού και μεγάλο γλέντι.Το ατελείωτο γλέντι διαρκεί δέκα μέρες!

"ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΟΥ" - ΟΙΝΟΥΝΤΑΣ

Τον Αύγουστο. στον Οινούντα, βόρεια της Σπάρτης...

"ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ" - ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ

Τέλη Σεπτεμβρίου

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΥΔΙΟΥ" - ΚΑΡΥΕΣ

Οκτώβριος

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ" - ΑΡΝΑ

giorti kastanou arna lakoniasH «Γιορτή του Κάστανου» διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Άρνα τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα 3ήμερο φεστιβάλ, που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά. Ο επισκέπτης καλωσορίζεται με κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί, καθώς και ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από τον άμβυκα που καίει στην πλατεία.

ΠΗΓΗ : http://www.sparti.gr

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ" - ΓΡΑΜΜΟΥΣΑ

Σεπτέμβριος

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ" - ΣΥΚΙΑ

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου με προσφορά μεζέδων και κρασιού και μεγάλο λαϊκό γλέντι.

"ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΡΙΔΑΣ" - ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Τέλη Αυγούστου

"ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΡΙΔΑΣ" ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Η γιορτή της μαρίδας στην Ελαφόνησο.

"ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ" - ΓΕΡΑΚΙ

Ιούλιος

"ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ-ΛΑΔΙΟΥ" - ΚΑΣΤΟΡΙ

2016  26  Νοεμβρίου

Γιορτή Μπουκουβάλας – Λαδιού (τέλος Νοεμβρίου) , στις πηγές του Άι Μάμμα στο Καστόρι με δειγματισμό λαδιού, έκθεση φωτογραφίας σχετικά με το μάζεμα της ελιάς και την παρασκευή λαδιού,πλούσιο φαγητό και ποτό και τραγούδι και χορό, διοργανωτές οι Φίλοι του Ταυγέτου με την χορηγεία του Δήμου Πελλάνας.

Γιορτή Μπουκουβάλας
Αρχίζει το μάζεμα της ελιάς και το γιορτάζουμε όπως ξέρουμε:
Με μπουκουβάλα (λάδι φρέσκο σε ψωμί ξεροψημένο στα κάρβουνα), με φασολάδα, κρασί, μουσική και χορό. Και φυσικά πεζοπορία στα μονοπάτια και τα φαράγγια του μαγευτικού Βόρειου Ταύγετου!

"ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΡΟΥΔΑΣ" - ΤΣΙΝΤΖΙΝΑ

Αύγουστος

"ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ" - ΣΤΕΦΑΝΙΑ

Οι παραγωγοί μοιράζουν πορτοκάλιο στον κόσμο.Νοέμβριος

"ΓΙΟΡΤΗ ΣΥΚΟΥ" - ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ

Στην πλατεία των Παπαδιανίκων το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου έχει καθιερωθεί η γιορτή σύκου με μεζέδες, χορό και μοίρασμα σύκων.

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ" - ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ

2016  29  Οκτωβρίου

Κάθε τέλος Οκτωβρίου διοργανώνεται η γιορτή τσίπουρου στο Γεωργίτσι με την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεωργιτσίου, του Τοπικού Συμβουλίου και όλων των κατοίκων του χωριού. Άφθονο τσίπουρο, κρασί, μεζέδες, φασολάδα και πολλά άλλα προσφέρονται στους παρευρισκόμενους. Η γιορτή τσίπουρου λαμβάνει χώρα στο πάρκο “Καρβουνόρεμα”. Πρόκειται για μια μαγευτική τοποθεσία κάτω από τα τεράστια πλατάνια, σε ένα μαγευτικό ορεινό καταπράσινο χώρο. Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη φύση ντυμένη με τα φθινοπωρινά της χρώματα σε όλο της το μεγαλείο!

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ-ΜΕΛΙΟΥ" - ΑΛΩΝΙΑ

Νοέμβριος

"ΓΙΟΡΤΗ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟΥ" - ΑΡΕΟΠΟΛΗ

Αύγουστος

"ΓΙΟΡΤΗ ΨΑΡΑ" - ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Η παραδοσιακή εκδήλωση του ιστορικού Συλλόγου των Ψαράδων της Ελαφονήσου «Η Ελαφόνησος», πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, στην πλατεία του λιμανιού της Ελαφονήσου. Πλήθος κόσμου...

"ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ" - ΠΕΤΡΙΝΑ

Αύγουστος

"ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ" - ΜΥΣΤΡΑΣ

Τα 'Παλαιολόγεια'. Μνημόσυνο των Παλαιολόγων με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλη τη χώρα.29 Μαϊου

"ΠΕΤΡΟΛΕΚΕΙΑ" - ΧΑΡΑΚΑΣ

Προς τιμή του ευεργέτη Γεώργιου Ν. Πετρολέκα γίνονται κάθε καλοκαίρι εορταστικές εκδηλώσεις που ονομάζονται «Πετρολέκεια», με ημερομηνία έναρξης μια εβδομάδα πριν από το ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη και κλείνουν την ημέρα του μνημόσυνου με εορταστική ατμόσφαιρα και γλέντι στην πλατεία Χάρακα.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αγώνες μπάσκετ, δρόμου, ποδοσφαίρου, διαγωνισμός μαγειρικής, θέατρο και χορό.

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΑΡΥΔΙΟΥ" - ΒΑΜΒΑΚΟΥ

Οκτώβριο στη Βαμβακού.

Πώς θα μας βρείτε

Η Βαμβακού είναι κτισμένη στη δυτική πλευρά της ψηλότερης κορυφής του Πάρνωνα (το "Κρόνιο" κατά τον Ησίοδο) και στους πρόποδες λόφου, σε υψόμετρο 950 μέτρων και σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Τρίπολη και 38 χιλιομέτρων από την Σπάρτη.

Πού θα μείνετε...

"ΧΟΛΚΙΔΟΒΡΑΔΙΑ" - ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ

Τον Ιούλιο