"ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ - ΕΛΙΚΕΙΑ" ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Από την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου ως την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, οργανώνονται τα 'Ανθεστήρια-Ελίκεια', με πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρελάσεις άνθινων αρμάτων.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ" - ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ

Πραγματοποιείται τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου στην περιοχή Άνω Καστρίτσι του δήμου Ρίου. Δωρεάν κεράσια, μουσική και χορό για δύο ημέρες.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ" - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

2016  19  Αυγούστου

Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων «Αρφαρά»

Στα 9,8 Χλμ από το κέντρο της Αιγείρας βρίσκεται το χωριό Αμπελόκηποι. Ένα χωριό που φιλοξενεί το μνημείο των προεπαναστατικών μαχών Αρφαρά και Βερσοβά 15 και 18 Μαρτίου 1821 καθώς και το Δημοτικό άλσος Αμπελοκήπων «ΤΑ ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΑ» όπου εκεί πραγματοποιείται κάθε χρόνο η Γιορτή κρασιού. Μια γιορτή που βασίζεται κυρίως στον εθελοντισμό των χωριανών και φίλων...

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ" - ΑΝΩ ΖΗΡΙΑ

Πραγματοποιείται τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου στην περιοχή Άνω Ζήριας του δήμου Ερινεού. Δωρεάν κρασί, μουσική και χορός.

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΟΠΑΝΗ" - ΚΕΡΤΕΖΗ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Την εκδήλωση - γιορτή προς τιμή των αγωνιστών της υπαίθρου, διωργανώνει ο σύλλογος Κερτεζιτών "ο Στριφτόμπολας" μαζί με τους κτηνοτρόφους της περιοχής και περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα της δημοτικής μουσικής, χορό και πλούσια εδέσματα.

"ΡΥΠΙΚΑ" - ΕΡΙΝΕΟΣ

Κάθε χρόνο Ιούλιο και Αύγουστο διοργανώνονται πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις με την ονομασία Ρυπικά, από τις αρχαίες Ρύπες, με τη συμμετοχή και παρουσίαση πολλών χορευτικών συγκροτημάτων, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες και οργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων.