ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΑΧΗΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Η μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία, κυριότατα από ηθική άποψη. Είναι λαμπρό παράδειγμα αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και υπακοής στην πατρίδα.

Η κατασκευή της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης "έκρυψε" το μνημείο από τα μάτια των ταξιδιωτών, αλλά σου επιτρέπει -κάνοντας τη σχετική παράκαμψη - να το επισκεφτείς με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και ηρεμία...

ΟΙ ΠΛΑΤΑΝΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝ - ΚΟΜΠΟΤΑΔΕΣ

platanoi kompotades fthiotidaΣτην πλατεία του χωριού, που αποτελεί και ιστορικό πάρκο, μπορεί κανείς να θαυμάσει τα αιωνόβια πλατάνια, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί μνημεία της φύσης. Στα πλατάνια αυτά έγινε η σύσκεψη των οπλαρχηγών Διάκου, Πανουργιά και Δυοβουνιώτη για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα στρατεύματα του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ, που κατέβαιναν στην Πελοπόννησο. Σχετική αναμνηστική στήλη υπάρχει στη θέση Τέσσερα Πλατάνια. Στο σημείο αυτό θα δείτε εκτός της στήλης και ομάδα πέντε γέρικων πλατάνων, που έχουν αναγνωριστεί ως μνημεία της φύσης ιδιαίτερης προστασίας.

Φιλικές ιστοσελίδες : Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων                      

                                 Κεντρο Αισθητικης Θεσσαλονικη
                                   
                                 Ανδρικά κολιέ - κοσμήματα