"ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΣΣΟΥ"

kastro assou kefalloniaΈνα από τα δύο κάστρα που δεν πρέπει να παραλείψετε...

"ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ"

koynopetra kefalloniaΗ Κουνόπετρα βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της επαρχίας Πάλλης...

ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

kastro-agiou-georgiou-01-kefalloniaΧτισμένο στην κορυφή ενός λόφου στα Περατάτα, έξω από το Αργοστόλι, το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, κατασκευάστηκε τον 12ο μ.Χ. αιώνα από Βυζαντινούς Αυτοκράτορες ως η πρωτεύουσα του νησιού. Μεταγενέστερες επεμβάσεις, κυρίως από τους Ενετούς, το βελτίωσαν και παρέμεινε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, ως το 1757. Καταλαμβάνει συνολική έκταση 16 στρεμμάτων, ενώ η περίμετρος των τειχών του είναι 600 μέτρα. Πήρε το όνομά του από το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρισκόταν στην κορυφή του λόφου πριν την οχύρωσή του.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ

plateia-kai-agalma-vallianou-01-argostoliΗ Πλατεία και το Άγαλμα του Παναγή Βαλλιάνου βρίσκονται στο κέντρο του Αργοστολίου.  Η πλατεία Βαλλιάνου είναι πλακόστρωτη με πολλά δέντρα και φοίνικες. Στο νότιο τμήμα της τα εστιατόρια και οι καφετέριες που βρίσκονται πέριξ, βγάζουν τραπεζάκια για τους πελάτες τους. Πήρε το όνομά της από τον Κεφαλονίτη ευεργέτη Παναγή Βαλλιάνο, ο ανδριάντας του οποίου βρίσκεται σήμερα στο πάνω μέρος της πλατείας.

ΦΑΡΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ - ΛΑΣΣΗ

Κοντά στο Αργοστόλι, στην Κεφαλλονιά, βρίσκεται η χερσόνησος της Λάσσης, μια περιοχή που διακρίνεται για την φυσική ομορφιά της. Εδώ βρίσκεται ένα φάρος που ξεχωρίζει λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του. Είναι ο φάρος των Αγίων Θεοδώρων. Κατασκευάστηκε το 1828 από τους Άγγλους. Στους σεισμούς του 1853 υπέστη σοβαρές ζημιές, αλλά αναστηλώθηκε, διατηρώντας το αρχιτεκτονικό στυλ του. Το ύψος του είναι 8 μέτρα και το εστιακό ύψος του 11 μέτρα.