ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ

palaiopoli kerkyrasΗ Παλαιόπολη της Κέρκυρας δημιουργήθηκε από τον 8ο αιώνα π.Χ. και αποτέλεσε βασικό κομμάτι της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας. Βρίσκεται 4 χλμ από το κέντρο της πόλης, στην αρχή της περιοχής του Κανονιού. Ένα από τα πιο καλά διατηρημένα ευρήματα είναι η Βασιλική πεντάκλιτη εκκλησία που οικοδομήθηκε τον 5ο μ.Χ. Η περιοχή γνώρισε ανάπτυξη τόσο στους αρχαϊκούς χρόνους όσο και στους ύστερους ελληνιστικούς και λιγότερη στους ρωμαϊκούς.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

byzantini syllogi kerkyrasΗ Βυζαντινή Συλλογή Κέρκυρας στεγάζετε στην κεντρική πύλη του Παλαιού Φρουρίου κατέχει 40 περίπου κομμάτια της παλαιάς βυζαντινής συλλογής του Μουσείου Ασιατικής τέχνης. Το 1959 συγκροτήθηκε η συλλογή ενώ συμπληρώθηκε το 1970. Περιλαμβάνει ψηφιδωτά της βασιλικής Παλαιοπώλης και γλυπτά προερχόμενα από τη συλλογή της Παλαιοπώλης η άλλων Μουσείων. Επίσης περιλαμβάνει τοιχογραφίες του Αγ. Νικολάου Κορακιάνας Κέρκυρας. 

 • Παλαιό Φρούριο
  49100, Κέρκυρα
  Ιόνια Νησιά, Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

vivliothiki kerkyrasΗ Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας στεγάζεται μέσα στο Παλαιό φρούριο και είναι η πιο ιστορική δημόσια βιβλιοθήκη.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας στεγάζεται μέσα στο Παλαιό φρούριο και είναι η πιο ιστορική δημόσια βιβλιοθήκη. Η ιστορία της ξεκινάει από τον 18ο αιώνα και το μοναστήρι της Αγίας Ιουστίνης. Δέχτηκε δωρεές από σημαντικούς ανθρώπους του τόπου και όχι μόνο.

 • Από: 08:00 - Έως: 15:00. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας λειτουργεί για το κοινό: Δευτέρα και Πέμπτη: 11:00 - 18:00 Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 8:00 - 15:00 Σάββατο και Κυριακή κλειστά

 

 • Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο
  49100, Κέρκυρα
  Ιόνια Νησιά, Ελλάδα

ΙΟΝΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

ionios vouli kerkyraΗ Ιόνιος Βουλή είναι το κτίριο στο οποίο ψηφίστηκε η Ένωση των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα. Κτίστηκε το 1855 και είναι νεοκλασικού ρυθμού. Μετά την Ένωση παραχωρήθηκε στην Κερκυραϊκή Κοινότητα του Αγγλικανικού Θρησκεύματος. Στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο κάηκε κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών. Λίγα χρόνια αργότερα αναστηλώθηκε και σήμερα ανήκει στον Δήμο Κέρκυρας.

 • Οδός Ριζοσπαστών Βουλευτών Ιονίου Βουλής 1
  49100, Κέρκυρα
  Ιόνια Νησιά, Ελλαδα
 • Μουστοξίδου και Ν. Ζαμπέλη
  49100, Κέρκυρα
  Ιόνια Νησιά, Ελλάδα

ΚΑΝΟΝΙ

kanoni kerkyra

Τόπος μαγευτικής ομορφιάς, αλλά και από τα πιο γνωστά της αξιοθέατα της Κέρκυρας, είναι το κοσμοπολίτικο...

ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΡΡΙΣΙΩΝ - ΑΡΓΥΡΑΔΕΣ

limnitalassa korission kerkyraΣτις νοτιοδυτικές ακτές της Κέρκυρας, κοντά στο χωριό Αργυράδες, βρίσκεται η περιοχή της λιμνοθάλασσας Κορισσίων. Η περιοχή περιλαμβάνει τη λίμνη Κορισσίων, που είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Κέρκυρας, τις παρόχθιες περιοχές της λίμνης, καθώς και τις παράκτιες περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από διάφορους τύπους μεσογειακής βλάστησης. ..

ΛΙΣΤΟΝ

liston kerkyraΤο Λιστόν ίσως αποτελεί το πιο γνωστό και χαρακτηριστικό σημείο της Κέρκυρας. Η ονομασία αυτή προέρχεται από την Βενετσιάνικη διάλεκτο και σημαίνει φαρδύς και ευθύς δρόμος. Μάλιστα στην Βενετία υπήρχε δρόμος με την αντίστοιχη ονομασία και βρισκόταν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Σήμερα στο ισόγειο του Λιστόν υπάρχουν καφέ- bar και εστιατόρια, ενώ στους ορόφους υπάρχουν κυρίως κατοικίες.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕΝΕΚΡΑΤΗ

menecrate

Το μνημείο του Μενεκράτη βρίσκεται στο νότιο τμήμα της παλιάς πόλης, στην ομώνυμη οδό κοντά...

ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

frourio kerkyrasΌταν ο επισκέπτης φτάνει στην Κέρκυρα, η πρώτη εικόνα που αντικρίζει είναι αυτή του Παλαιού Φρουρίου. Χτισμένο πάνω σε μια βραχώδη χερσόνησο με δύο χαρακτηριστικούς λόφους αποτελεί το ανατολικό άκρο της πόλης. Χτίστηκε προκειμένου να περιβάλει τη νέα πόλη που έχτισαν οι επιζήσαντες Κερκυραίοι, όταν καταστράφηκε τον 6ο αιώνα από τους επιδρομείς η Παλαιόπολη, που βρισκόταν στο Κανόνι...

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΙΑΝΑΔΑ

spianadakerkyra1

Η μεγάλη πλατεία απέναντι από το Παλιό φρούριο είναι από τα καλά που άφησε η περίοδος...

ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ

pontikonisi

Ένας καταπράσινος βράχος, καταμεσής της θάλασσας, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας...

ΦΑΡΟΣ ΤΙΓΝΟΣΟ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ

Ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Αλβανία βρίσκεται η βραχονησίδα Περιστερές. Αμέσως μετά το νησί αρχίζουν τα Αλβανικά χωρικά ύδατα. Βραχώδης,  με λίγη βλάστηση, μερικοί θάμνοι και λίγα δέντρα μόνο. Το νησάκι ονομάζεται και Καπαρέλι ή Τινιόζο και σηματοδοτεί το στενό επικίνδυνο πέρασμα μεταξύ Κέρκυρας και Αλβανίας. Πάνω του ξεχωρίζει ο φάρος με το όνομα Τίγνοσο. Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε από τους Άγγλους το 1823 και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1828 με ελαιόλαδο. Το ύψος του πύργου είναι 9 μέτρα και είναι κτισμένος σε ύψος 23,50 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.