ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

 1. (20 Ιανουαρίου) Αγίου Ευθυμίου στην Αγία Ευθυμία (Οργανώνεται μεγάλο γλέντι με συγκροτήματα δημοτικής μουσικής και διαρκεί δύο μέρες.)
 2. (10 Φεβρουαρίου) Αγίου Χαραλάμπους στη Δεσφίνα (Πολιούχος)
 3. (3 Μαϊου) Οσίου Λουκά στο Πολύδροσο
 4. (24 Ιουνίου) Αγίου Ιωάννη στο Τείχιο (Ριγανά)
 5. (20 Ιουλίου) Προφήτη Ηλία στο Κροκύλειο
 6. (20 Ιουλίου) Προφήτη Ηλία στο Πολύδροσο
 7. (26 Ιουλίου) Αγίας Παρασκευής στην Αγόριανη
 8. (26 Ιουλίου) Αγίας Παρασκευής στην Επτάλοφο
 9. (26 Ιουλίου) Αγίας Παρασκευής στην Καλοσκοπή (Γίνεται λειτουργία στο εξωκκλήσι που βρίσκεται έξω από το χωριό με αφορμή την εορτή της Αγίας στις 26 Ιουλίου. Το πανηγύρι γίνεται στα μαγαζιά του χωριού. Θεωρείται από τις πιο ζωντανές εκδηλώσεις του τόπου.)
 10. (26 Ιουλίου) Αγίας Παρασκευής στους Πενταγιούς
 11. (27 Ιουλίου) Αγίου Παντελεήμονα στους Πενταγιούς
 12. (6 Αυγούστου) Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην Ιτέα
 13. (6 Αυγούστου) Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Τείχιο
 14. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου  στη Δεσφίνα
 15. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου  στο Ευπάλιο (Βαρνάκοβας)
 16. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου  στην Καλοσκοπή ( Η γιορτή αυτή είναι για τους Καλοσκοπίτες μια δεύτερη Λαμπρή. Εκατοντάδες χωριανοί και ξένοι φτάνουν στον ιερό ναό της Θεοτόκου να προσκυνήσουν τη χάρη Της. Ανήμερα γίνεται χορός στο προαύλιο της εκκλησίας.)
 17. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου  στο Πολύδροσο
 18. (23 Αυγούστου) Εννιάμερα της Παναγίας στην Αμυγδαλιά (Παναγίας Κουτσουριώτισσας)
 19. (29 Αυγούστου) Προδρόμου  στην Αρτοτίνα
 20. (8 Σεπτεμβρίου) Γενέθλιο της Παναγίας στην Αγία Ευθυμία
 21. Αγίου Πνεύματος στην Αγία Ευθυμία.(Πανηγύρι, στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας, σε βουνό πάνω από το χωριό 1.000 και διαρκεί δύο μέρες.)
 22. Πεντηκοστής στους Δελφούς (Παλαιοπαναγιάς)
 23. Πεντηκοστής στη Γραβιά
 24. Ζωοδόχου Πηγής στο Λιδωρίκι
 25. Αγίας Τριάδας στην Καλοσκοπή ((Της Αγίας Τριάδας γίνεται πανηγύρι στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται έξω από το χωριό, στο δρόμο προς την Παύλιανη, σε υψόμετρο 1.400 μ. Σ’ ένα μικρό ξέφωτο και κάτω από αιωνόβια πλατάνια με δύο βρύσες, είναι χτισμένο το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας πλάι σε πυκνό δάσος από έλατα. Παλαιότερα οι χωριανοί πήγαιναν στο πανηγύρι φορτώνοντας τα μουλάρια τους με όλες τις ετοιμασίες για πλούσιο φαγοπότι. Κυριαρχούσαν οι τυρόπιτες και οι προβέντες (ψωμί κεντημένο και στολισμένο με ζάχαρη στην επάνω πλευρά του). Όλοι μετά την εκκλησία έπιαναν τους ίσκιους έβαζαν κάτω τα πολύχρωμα στρωσίδια και άπλωναν επάνω τα φαγητά τους. Ήταν όλοι καλοδεχούμενοι.Κάτω από τα πλατάνια μπροστά από το εκκλησάκι στήνονται ακόμη και σήμερα οι ψησταριές και κυριαρχούν οι μυρωδιές των ψητών ενώ ακούγονται οι λαϊκοί-δημοτικοί σκοποί με τραγούδια και χορό. Όλα αυτά πλαισιωμένα από το μοναδικό τοπίο όπου δεσπόζουν τα έλατα κι αν έχει ζεστάνει ο καιρός σπάρτα λουλουδιασμέναΥπάρχει στεγασμένος χώρος (κιόσκι) με τραπέζια και πάγκους, χτιστή ψησταριά που μπορεί όποιος θέλει ελεύθερα να χρησιμοποιήσει.)