21

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 1. (2 Μαϊου) Αγίου Αθανασίου στο Ανταρτικό
 2. (2 Μαϊου) Αγίου Αθανασίου στην Κέλλη  (Η Κοινότητα της Κέλλης τιμά την εορτή της Ανακομιδής των λειψάνων του Μεγάλου Αθανασίου στις 2 Μαΐου ενώ την παραμονή της εορτής διοργανώνονται πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις μετά το πέρας της πανηγυρικής λειτουργίας και της περιφοράς της εικόνας του Αγίου.)
 3. (2 Μαϊου) Αγίου Αθανασίου στη Μικρολίμνη
 4. (29 Ιουνίου) Πέτρου και Παύλου στις Πέτρες  (Με αφορμή τον εορτασμό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου διοργανώνονται στο χωριό πλούσιες  πολιτιστικές εκδηλώσεις που ανατροφοδοτούν την παράδοση αλλά και προωθούν τα τοπικά προϊόντα. Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα που αναβιώνουν αλλά και να επισκεφτούν τον μεγάλης ιστορικής αξίας αρχαιολογικό χώρο της ελληνιστικής πόλης Πετρών.)
 5. (1 Ιουλίου) Αγίων Αναργύρων στην Κρυσταλλοπηγή
 6. (1 Ιουλίου) Αγίων Αναργύρων στους Αναργύρους  (Ο εορτασμός των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού συνοδεύεται από Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την 1η Νοεμβρίου. Οι κάτοικοι του χωριού μετά το πέρας του εκκλησιασμού συνήθιζαν να ανάβουν φωτιές και να ψήνουν κάστανα,για να αποχαιρετίσουν τον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου. Οι Άγιοι Ανάργυροι τιμώνται επίσης και την 1η Ιουλίου, όπου διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την κουλτούρα του χωριού, αλλά και αθλητικές δράσεις όπως ποδηλατικός γύρος  στην παρόχθια ζώνη της λίμνης Χειμαδίτιδας.  )
 7. (20 Ιουλίου) Προφήτη Ηλία στο Λέχοβο  (τριήμερες πολιτιστικές δράσεις στο κατάφυτο λόφο του Προφήτη Ηλία.)
 8. (20 Ιουλίου) Προφήτη Ηλία στη Μελίτη.(Τριήμερο)
 9. (26 Ιουλίου) Αγίας Παρασκευής στο Φιλώτα
 10. (27 Ιουλίου) Αγίου Παντελεήμονα στο Φιλώτα  (Σημαντικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος αποτελούν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με αφορμή την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου οι σύλλογοι του χωριού διατηρούν και διαδίδουν την πολυπολιτισμική κουλτούρα του χωριού.)
 11. (27 Ιουλίου) Αγίου Παντελεήμονα στον Άγιο Παντελεήμονα  (Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονα διοργανώνονται πενθήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση χειροτεχνημάτων και δημιουργιών των γυναικών του χωρίου.)
 12. (6 Αυγούστου) Μεταμόρφρωση του Σωτήρος στο Πλατύ
 13. (6 Αυγούστου) Μεταμόρφρωση του Σωτήρος στα Ασπρόγεια
 14. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου στη Βεγόρα
 15. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου στο Νυμφαίο  (Στις 14-15 Αυγούστου διοργανώνονται στο χωριό θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικές παραδοσιακές εκδηλώσεις με ηπειρώτικα και βλάχικα ακούσματα.)
 16. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου στην Κέλλη  (Παραμονή και ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  πλήθος κόσμου συμμετέχει στις θρησκευτικές και πολιτιστικές δράσεις του χωριού με τη παρουσία τοπικών παραδοσιακών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων. )
 17. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου στο Αντίγονο
 18. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου στους Ψαράδες
 19. (8 Σεπτεμβρίου) Γενέθλιο της Θεοτόκου στο Αρμενοχώρι
 20. (4 Δεκεμβρίου) Αγίας Βαρβάρας στη Βεγόρα
 21. Αγίου Πνεύματος στη Δροσοπηγή
 22. Αγίου Πνεύματος στο Πισοδέρι