ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΠΕΛΛΑΣ

 1. (6 Ιανουαρίου) Αγίου Ιωάννη στο Λουτράκι
 2. (6 Ιανουαρίου) Θεοφανείων στους Προμάχους
 3. (1 Φεβρουαρίου) Αγίου Τρύφωνα στον Άγιο Τρύφωνα.(Μετά την εκκλησία στήνεται μικρό γλέντι για όλους τους παρευρισκόμενους. Οι ραντιστές μαζί με τους κουδουνοφόρους έρχονται να ξυπνήσουν την Μακεδονική φύση. Οι πρώτοι ραίνουν με αγίασμα τα χωράφια και δεύτεροι κάνουν ήχους για να φέρουν την άνοιξη.)(21 Μαϊου) Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρυδιά.(Παραδοσιακό πανηγύρι με χάλκινα στο πανέμορφο χώρο του ναού  Κων/νου & Ελένης)
 4. (21 Μαϊου) Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κρώμνη.(Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο αλλά επειδή ήταν συνήθως κακοκαιρία στις αρχές του Δεκέμβρη το μετέφεραν στο Μάιο. Ανήμερα γίνεται γιορτή με τραγούδια, χορό και παραδοσιακά εδέσματα από τον τοπικό σύλλογο. Το προηγούμενο βράδυ γίνεται το κουρμπάνι. Το κουρμπάνι είναι ένα αρχαίο έθιμο που συνδέεται με τις θυσίες ζώων, στην συνέχεια δημοπρατούνται και μοιράζονται στους παρευρισκόμενους.)
 5. (20 Μαϊου) Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πολυκάρπη (Παραδοσιακοί χοροί στον λόφο του χωριού)
 6. (29 Ιουνίου) Πέτρου και Παύλου στην Πέλλα
 7. (20 Ιουλίου) Προφήτη Ηλία στα Ξανθόγεια 
 8. (20 Ιουλίου) Προφήτη Ηλία στην Άψαλο
 9. (20 Ιουλίου) Προφήτη Ηλία στην Αραβησσό
 10. (26 Ιουλίου) Αγίας Παρασκευής στην Καρυδιά
 11. (26 Ιουλίου) Αγίας Παρασκευής στη Ζέρβη
 12. (26 Ιουλίου) Αγίας Παρασκευής στο Σωτήρα
 13. (26 Ιουλίου) Αγίας Παρασκευής στον Παλαιό Μυλότοπο
 14. (6 Αυγούστου) Μεταμόρφωση του Σωτήρος στους Λύκους-Μαργαρίτα
 15. (6 Αυγούστου) Μεταμόρφωση του Σωτήρος στη Γαβαλιώτισσα
 16. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου στον Άγιο Αθανάσιο
 17. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου στην Άρνισσα
 18. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου στην Λάκκα.(Για 15 ημέρες πλήθος κόσμου απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συρρέουν εδώ για να προσκυνήσουν να εκκλησιασθούν και να σταθούν γονατιστοί μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.)
 19. (23 Αυγούστου) Εννιάμερα της Παναγίας στη Φούστανη
 20. (8 Σεπτεμβρίου) Γενέθλιο της Θεοτόκου στο Πλαγιάρι.(Γίνονται διάφορες εκδηλώσεις με την συμμετοχή του τοπικού συλλόγου «Ελπίδα».)
 21. (26 Σεπτεμβρίου) Μετάσταση Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Νέο Μυλότοπο.(Στήνονται τραγούδια, χοροί και μαγειρεύεται το «ειρίκεφτε» που είναι βραστός κεφτές με κιμά και πληγούρι. Στην οργάνωση συμμετέχει και ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού «οι καππαδόκες» με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και τοπικά δρώμενα.)
 22. (8 Νοεμβρίου) Ταξιαρχών στον Αρχάγγελο
 23. Αγίου Γεωργίου στην Αξό.(Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος «Φλόγα»)
  2η ημέρα του Πάσχα.
  Θρησκευτικό Πανηγύρι στην εκκλησία του Αγ.Γεωργίου.(Παντού ψήνονται αρνιά και στήνονται γλέντια. Η τοπική μουσική ακούγεται όλες τις ώρες και οι παραδοσιακοί χοροί διατηρούν τις μνήμες και τον ελληνικό πολιτισμό ζωντανό.)
 24. Αγίων Θεοδώρων στην Περαία
 25. Αναλήψεως στον Άγιο Αθανάσιο
 26. Αναλήψεως στην Κερασιά
 27. Αναλήψεως στο Κάτω Γραμματικό
 28. Ζωοδόχου Πηγής στον Άγρα
 29. Ζωοδόχου Πηγής στο Αχλαδοχώρι.(Στο μικρό ομώνυμο εκκλησάκι στο όρος Πάϊκο, την πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα. Δέστε ένα κομμάτι ύφασμα στο πλατάνι, αλείψτε με το θαυματουργό νερό και προσευχηθείτε.)
 30. Ζωοδόχου Πηγής στα Καισαριανά.(Προσφέρεται παραδοσιακό ΚΕΣΚΕΚΙ (απο τις χαμένες πατρίδες) κατασκευασμένο απο τις γυναίκες του χωριού)