ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΟΥ

  1. (23 Απριλίου) του Αγίου Γεωργίου στο Κουφονήσι (πολιούχος του νησιού και από τα γύρω νησιά έρχονται να γιορτάσουν μαζί με τους Κουφονησιώτες. Ο «πανηγυράς», ένας νησιώτης ταγμένος στον Άγιο, κάνει το γύρο του νησιού κρατώντας την εικόνα στα χέρια. Οι δρόμοι από τους οποίους περνά είναι σπαρμένοι ροδοπέταλα, ενώ όλα τα καΐκια του νησιού τον συνοδεύουν παραπλέοντας την ακτή. Η πομπή καταλήγει στην εκκλησία του χωριού, όπου προσφέρονται βραστό και ψητό αρνί και ποτά.)
  2. (20 Ιουλίου) του Προφήτη Ηλία στο Κουφονήσι (γίνεται νησιώτικο γλέντι με νησιώτικους χορούς με συνοδεία παραδοσιακών βιολιών και λύρας.)
  3. (15 Αυγούστου) της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Κουφονήσι (Το Δεκαπενταύγουστο, με καΐκια, που ξεκινούν από τις εφτά το πρωί, ολόκληρο το νησί ταξιδεύει μέχρι το Κάτω Κουφονήσι για να λειτουργηθεί στην εκκλησία της Παναγίας. Μετά τη λειτουργία ακολουθεί γεύμα με ψάρια τηγανητά, αρνί και κατσίκι. Στην επιστροφή γίνεται αγώνας ταχύτητας μεταξύ των καϊκιών για το ποιο θα προλάβει να μπει πρώτο στο λιμάνι.)

Φιλικές ιστοσελίδες : Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων                      

                                 Κεντρο Αισθητικης Θεσσαλονικη
                                   
                                 Ανδρικά κολιέ - κοσμήματα