10

 1. (18 Ιανουαρίου) Αγίου Αθανασίου στα Αλώνια
 2. (29 Ιουνίου) Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αλεβάντζα Παλαιάπολης
 3. (17 Ιουλίου) Αγίας Μαρίνας στα Αλώνια (
  Εορτάζεται ανήμερα της εορτής στα Αλώνια με παραδοσιακό γοργόβραστο κρέας και χορό - See more at: http://www.samothraki.gr/dimsamoth/index.php?option=com_content&view=article&id=306&Itemid=258#sthash.pbDQ9JSW.dpuf)
  Εορτάζεται ανήμερα της εορτής στα Αλώνια με παραδοσιακό γοργόβραστο κρέας και χορό - See more at: http://www.samothraki.gr/dimsamoth/index.php?option=com_content&view=article&id=306&Itemid=258#sthash.pbDQ9JSW.dpuf
  Εορτάζεται ανήμερα της εορτής στα Αλώνια με παραδοσιακό γοργόβραστο κρέας και χορό )
 4. (20 Ιουλίου) Προφήτη Ηλία (Εορτάζεται  την παραμονή το βράδυ στον Προφήτη Ηλία με παραδοσιακό γοργόβραστο κρέας και χορό  και ανήμερα το βράδυ με χορούς στις ταβέρνες  του χωριού και κατσίκι σούβλας )
 5. (26 Ιουλίου) Αγίας Παρασκευής στην Παλαιάπολη (Εορτάζεται στην Αγία Παρασκευή της Παλιάπολης με παραδοσιακό γοργόβραστο κρέας και χορό μετά την πρωινή λειτουργία στον αρχαιολογικό χώρο των Πύργων των Γατελούζι )
 6. (6 Αυγούστου) του Σωτήρος στη Χώρα (Εορτάζεται στη Χώρα με πρωινή λειτουργία στο εξωκκλήσι του Σωτήρος και με παραδοσιακό γλέντι το βράδυ στην πλατεία Παπα Γιώργη )
 7. (15 Αυγούστου) Κοίμηση της Θεοτόκου στη Χώρα (Εορτάζεται στη Χώρα με παραδοσιακό γλέντι το βράδυ στην πλατεία Παπα Γιώργη )
 8. Αγίου Γεωργίου (Εορτάζεται στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στον κάμπο με παραδοσιακό γοργόβραστο κρέας και χορό μετά την πρωινή λειτουργία )
 9. Πέμπτη του Πάσχα Παναγία Καμαριώτισσα (Εορτάζεται στην Καμαριώτισσα  μετά την πρωινή λειτουργία, με λιτανεία, αναπαράσταση εύρεσης της εικόνας και παραδοσιακό γλέντι στο οποίο προσφέρονται σαρδέλες εξ όυ έχει καθιερωθεί με την ονομασία Γιορτή σαρδέλας )
 10. Κυριακή του Θωμά των 5 Μαρτύρων στη Χώρα (Εορτάζεται προς τιμή των Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης που είναι και πολιούχοι του νησιού, με λειτουργία στη Χώρα και περιφορά της εικόνας των Πέντε Μαρτύρων. Στη συνέχεια ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία ενώ την ίδια μέρα γίνεται και η απονομή χρηματικών επάθλων σε αριστούχους μαθητές και σε επιτυχόντες σε ανώτατες σχολές )