"ΒΑΡΒΑΚΕΙΑ"

Τα Βαρβάκεια είναι ένα πολιτιστικό πενθήμερο που διοργανώνεται συνήθως τέλος Ιουλίου από τον Μορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Ψαρών "ο Κωνσταντίνος Κανάρης" και περιλαμβάνει έκθεση βιβλίου, θεατρικές και παραδοσιακές χορευτικές παραστάσεις, έκθεση αγροτικών προϊόντων κλπ.

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ"

Σε ένα νησιώτικο περιβάλλον, όπως αυτό των Ψαρών, με τους ψαράδες να γεμίζουν τις αποβάθρες και τα ψαροκάικα την θάλασσα, οργανώνεται το πρώτο Σάββατο μετά την εορτή των Αγίων Αποστόλων, η Γιορτή του Ψαρά στο νησάκι Άγιο Νικολάκι, όπου τελείται δοξολογία και λειτουργία, ενώ προσφέρονται από τον Σύλλογο Αλιέων ούζο και μεζέδες, μαζί με φρέσκα θαλασσινά.

"ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΨΑΡΙΑΝΩΝ"

Μεταξύ 7-14 Αυγούστου λαμβάνουν χώρα οι καθιερωμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αδελφότητα Ψαριανών", στις οποίες περιλαμβάνονται αγώνες beach voley, ποδοσφαίρου, ποδηλασίας και για τα παιδιά, τσουβαλοδρομίες. Στις 14 Αυγούστου γίνεται η αναβίωση του εθίμου του Αλωνιού, στο αλώνι του Μοναστηρίου, με την προσφορά δωρεάν μεζέδων και ούζου στους επισκέπτες. Στις 15 Αυγούστου πραγματοποιείται ο καλοκαιρινός χορός της Αδελφότητας Ψαριανών.

"ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΨΑΡΩΝ"

21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

"ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ"

Η Μνήμη του Ολοκαυτώματος των Ψαρών τιμάται κάθε χρόνο, συνήθως την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου, λαμβάνοντας χώρα εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.