"ΒΡΑΔΙΕΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ" - ΠΛΩΜΑΡΙ

Βραδιές Ψαρέματος στο Πλωμάρι το καλοκαίρι

"ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗΣ" - ΚΑΛΛΟΝΗ

Γιορτή της αντάμωσης. Συγκεντρώνονται, σε γλέντι και φαγοπότι, όλοι οι εντός και εκτός Ελλάδας, ξενιτεμένοι

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ" - ΑΓΙΑΣΟΣ

Αποτελεί σήμα κατατεθέν του μήνα Νοέμβριου για τη Λέσβο. Η Γιορτή κάστανου στην Αγιάσο.

Αποτελεί σήμα κατατεθέν του μήνα Νοέμβριου για τη Λέσβο. Η Γιορτή κάστανου στην Αγιάσο ξεκίνησε το 2004 με στόχο την τόνωση της αγροτικής παραγωγής της περιοχής.

Τεράστιοι σωροί από κάστανα συγκεντρώνονται τοπικά και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γευτούν δωρεάν ψητά και βραστά κάστανα ή να προμηθευτούν τον υπέροχο αυτό καρπό από τους παραγωγούς του.

Οι ταβέρνες και τα καφενεία κατακλύζονται από κόσμο και σε όλο το χωριό επικρατεί μια εορταστική ατμόσφαιρα. Με χιλιάδες επισκέπτες και τόνους από το νόστιμο αυτό προϊόν της περιοχής, η γιορτή αποτελεί έναν θεσμό πλέον για το ορεινό αυτό χωριό της Λέσβου, πλαισιωμένη πάντα από πολιτιστικές εκδηλώσεις.

"ΓΙΟΡΤΗ ΟΥΖΟΥ" - ΠΛΩΜΑΡΙ

Αρχές Αυγούστου

"ΓΙΟΡΤΗ ΟΥΖΟΥ" ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσφέρεται ούζο από τις ποτοποιίες του νησιού

"ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΠΑΛΙΝΑΣ" - ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

papalinaΓεγονός του καλοκαιριού αποτελεί κάθε Ιούλιο η “γιορτή της παπαλίνας” στα Πηγαδάκια, όπου μοιράζεται δωρεάν στους επισκέπτες φρεσκοψημμένη παπαλίνακαι ούζο από τους ψαράδες της περιοχής, υπό τη συνοδεία μουσικής...

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ" - ΚΑΛΛΟΝΗ

sardelakalloniΗ πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου βρίσκει τους κατοίκους της Καλλονής να γιορτάζουν το πιο φημισμένο προϊόν τους: τις σαρδέλες Καλλονής. Τις ημέρες αυτές μπορείτε να απολαύσετε τις περίφημες σαρδέλες με ούζο και τοπικά συγκροτήματα. Παραδοσιακοί χοροί και μουσικές, κέφι και καλοκαιρινή διάθεση ολοκληρώνουν το κλίμα της γιορτής.

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ" - ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γιορτή προς τιμή του Αγίου Χαραλάμπους.Εθιμο με ρίζες από τον 17ο αιώνα...

"ΓΙΟΡΤΗ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ" - Ν.ΚΥΔΩΝΙΕΣ

Γιορτή του Χταποδιού στις Ν. Κυδωνίες (2 Αυγούστου)

"ΙΠΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ" - ΠΛΩΜΑΡΙ

Ιππικοί αγώνες στο Πλωμάρι (τέλος Ιουλίου)