"ΦΑΣΟΛΑΔΑ" - ΦΛΩΡΙΝΑ

fasolada

Υλικά (για 6 άτομα):

φασόλια ½ κιλό, 2 ντομάτες μεγάλες πολτοποιημένες, 2 καρότα σε κομματάκια,1 ξερό κρεμμύδι, 2-3 κόκκινες ξεραμένες πιπεριές, ελαιόλαδο 1 κούπα,πιπέρι κόκκινο γλυκό ½ κουταλιά, μαϊντανό ½ κούπα ή αποξηραμένο δυόσμο, 1 κουταλιά αλάτι, σέλινο ½ κούπα ψιλοκομμένο,προαιρετικά πιπερίτσες καυτερές /τσούσκες, προαιρετικά νερό...

Εκτέλεση:

Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα φασόλια να μουσκεύουν σε νερό. Το πρωί αλλάζετε το νερό και τα βάζετε να πάρουν μια βράση. Αδειάζετε το νερό και βάζετε στην κατσαρόλα φρέσκο, ώστε να υπερκαλύπτει κατά πέντε πόντους τα φασόλια. Τοποθετείτε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτετε στα φασόλια με το νερό, τα καρότα, το κρεμμύδι και τις ξεραμένες πιπεριές.Σιγοβράζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 1 ½ ώρα. Ελέγχετε συχνά μήπως και χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό, το οποίο θα πρέπει να είναι ζεστό. Προς το τέλος, προσθέτετε τον μαϊντανό ή το δυόσμο, τις ντομάτες και το αλάτι. Βγάζετε από τα φασόλια σε ένα πιάτο το κρεμμύδι και τις βρασμένες πια πιπεριές. Πολτοποιείτε το κρεμμύδι, αφαιρείτε τις φλούδες από τις πιπεριές και τις πολτοποιείτε και αυτές. Ξαναρίχνετε τα πολτοποιημένα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.Σε ένα μικρό τηγανάκι κάψτε λίγο λάδι και σε αυτό βάλτε και ανακατώστε το κόκκινο πιπέρι. Αμέσως το ρίχνετε στα φασόλια και τα κατεβάζετε από την φωτιά.

Εάν σας αρέσουν τα λίγο καυτερά, ρίξτε στην κατσαρόλα μια - δύο καυτερές πιπερίτσες (τσούσκες) ή ο καθένας μπορεί να τις βάλει στο πιάτο του.

http://www.visitwestmacedonia.gr