"ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ" - ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λιβαδοχωρίου-Βαρικού σε συναργασία με το δήμο Στρυμονικού στο Δ.Δ.Λιβαδοχωρίου διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Πνεύματος.Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν διάφορα χορευτικά συγκροτήματα,ενώ πραγματοποιούνται και αθλητιές-ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα μικρά παιδιά.

"ΑΛΕΣΤΡΙΑ" - ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ

http://cdn2.vtourist.com/6/7047282-Alistrati_Serres_Greece.jpg?version=2

Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Αλιστράτης το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου διοργανώνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων,τα ονομαζόμενα "Αλέστρια",στην έδρα του Δήμου.Οι εκδηλώσεις είναι κυρίως μουσικές,χορευτικές και θεατρικές.

"ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΥΡΟΛΟΗΤΩΝ" - ΝΕΑ ΤΥΡΟΛΟΗ

Την Κυριακή των Μυροφόρων, 3/ήμερες εκδηλώσεις στη Νέα Τυρολόη.

"ΒΑΡΑΔΑΤΕΙΑ" - ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ

Στις 21 Φεβρουαρίου το εκκλησιαστικό συμβούλιο σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών διοργανώνει τα «Βαραδάτεια» προς τιμή του οσίου και θαυματουργού Βαραδάτου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών. Ο Βαραδάτος...

"ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ" ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ

gerakineiaΚάθε χρόνο την εβδομάδα του Πάσχα διοργανώνονται τα Γερακίνεια προς τιμή της Γερακίνας. Η Γερακίνα, γεννημένη στη Νιγρίτα (Τσουκαλάδες) το 1854, ήταν γνωστή για την ομορφιά της. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων γίνεται αναπαράσταση της ιστορίας της υπό τους ήχους του ομώνυμου δημοτικού τραγουδιού.

"ΓΕΦΥΡΟΥΔΙΑΝΑ" - ΓΕΦΥΡΟΥΔΙ

Αύγουστος,γιορτές ειρήνης και Πολιτισμού.Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Σκοτούσης κι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γεφυρουδίου  "η Ελπίδα".Σκοπός των "Γεφυρουδιανών" αποτελεί η ποιοτική προβολή του τόπου και η πολιτιστική του αναβάθμιση.Οι γιορτές περιλαμβάνου θέματα από το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό,αθλητικές συναντήσεις και διεθνές φεστιβάλ λαογραφίας.

"ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΚΟΙΜΗΣΙΩΤΩΝ" - ΚΟΙΜΗΣΗ

10-15 Αυγούστου,(Κοιμήσεως της Θεοτόκου),εξαήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις.Οι εκδηλώσεις γίνονται από τη ΔΕΠΑΤΗ σε συνεργασία με τους Συλλόγους Αποδήμων Ετεροδημοτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοίμησης.

"ΓΙΟΡΤΗ ΒΟΥΒΑΛΙΟΥ" - ΧΡΥΣΟΧΩΡΑΦΑ

Γιορτή Βουβαλιού και Γιορτή Απόδημων – Ετεροδημοτών, στα τέλη Ιουλίου, 2/ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χρυσοχώραφα.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ" - ΒΑΛΤΕΡΟ

Γιορτή Καλαμποκιού, στα μέσα του Ιουλίου, στο Βαλτερό.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ" - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Το μήνα Ιούνιο γίνεται "η γιορτή του κερασιού" κυριότερου προϊόντος της περιοχής.Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν έκθεση των παραγωγών.Κατά τη διάρκεια της γιορτής γίνεται διαγωνισμός για την ανάδειξη των καλύτερων κερασιών και βράβευση των παραγωγών.

"ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ" - ΒΑΜΒΑΚΟΦΥΤΟ

2016  3-7  Αυγούστου

Μορφωτικός Λαογραφικός Όμιλος Βαμβακοφύτου

Στο Βαμβακόφυτο το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου με το αντάμωμα των ξενιτεμένων με τους ντόπιους

"ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ" - ΝΕΟ ΠΕΤΡΙΤΣΙ

Τον Ιούλιο ο Πολιτιστικός Σύλλογος πραγματοποιεί τη "Γιορτή Νεολαίας".

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ" - ΓΟΝΙΜΟ

26 και 27 Ιουλίου (Αγίου Παντελεήμονα).Στο Δασάκι έχει δημιουργηθεί μόνιμη υποδομή για τη διεξαγωγή της "Γιορτής της Γής".Πρόκειται για εκδήλωση προβολής των αγροτουριστικών προϊόντων της περιοχής και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

"ΓΙΟΡΤΗ ΨΑΡΙΟΥ" - ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ

Τον Αύγουστο γίνεται με μεγάλη επιτυχία η "Γιορτή Ψαριού".Συμμετέχουν περισσότερα από 3.000 άτομα από όλο το νομό,απολαμβάνοντας δίπλα στη λίμνη Κερκίνη ολόφρεσκα ψάρια τα οποία αποτελούν προσφορά του Δήμου.Η εκδήλωση σκοπό έχει την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της λίμνης Κερκίνης καθώς και την προώθηση του ντόπιου προϊόντος.

"ΔΗΜΗΤΡΙΑ" - ΝΕΟ ΠΕΤΡΙΤΣΙ

Στις 25,26 και 27 Οκτωβρίου,διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

"ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙΑ" - ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙ

Κάθε χρόνο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου ο Δήμος Βισαλτίας σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Δημητριτσίου διοργανώνει τριήμερες γιορτές με την επωνυμία "Δημητρίτσια".Γίνονται στην κεντρική πλατεία του Δημητριτσίου και περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις,μουσικές βραδιές,ομιλίες και διάφορες εκθέσεις.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" - ΣΕΡΡΕΣ

Αποτελούν τον κεντρικόπολιτιστικό θεσμό του Δήμου Σερρών με διοργανωτή τη Δ.Ε.Π.Κ.Α. Σερρών.Οι εκδηλώσεις πρωτοξεκίνησαν το 1987 και έκτοτε πραγματοποιούνται ανελλιπώςτο μήνα Ιούνιο, με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης (29η Ιουνίου1913).
Τα «Ελευθέρια» περιλαμβάνουν πολλαπλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται είτε αποκλειστικά από τη Δ.Ε.Π.Κ.Α.είτε σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς της πόλης.
Οι εκδηλώσεις αφορούν σχεδόν σε όλους τους τομείς του πολιτισμού:εικαστικά,θέατρο,κινηματογράφος,μουσική,παράδοση,αθλητισμόκ.ά.

"ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ" - ΔΑΣΟΧΩΡΙ

Θρακιώτικη βραδιά, στις αρχές Αυγούστου, 3/ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δασοχώρι.

"ΚΙΣΠΕΤΙΑ" - ΗΡΑΚΛΕΙΑ,ΣΚΟΤΟΥΣΑ

Παραδοσιακή πάλη, τα λεγόμενα "κισπέτια", στη διάρκεια των εμποροπανηγύρεων της Ηράκλειας και της Σκοτούσας.

"ΚΟΥΛΑΝΤΑΡΙΑ" - ΧΡΥΣΟΧΩΡΑΦΑ

«Κουλαντάρια», την Παραμονή των Χριστουγέννων, στα Χρυσοχώραφα.

"ΜΑΝΔΡΑΚΙΩΤΙΚΑ" - ΜΑΝΔΡΑΚΙ

Τον Ιούλιο διοργανώνονται τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία "Μανδρακιώτικα",με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης.

"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" - ΣΕΡΡΕΣ

Διοργανώνεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στην πόλη των Σερρών με πρωτοβουλία της ΔΕΠΚΑ Σερρών,σε συνεργασία με όλους σχεδόν τους Πολιτιστικούς συλλόγους των Σερρών.Ο κάθε τοπικός Σύλλογος καλεί έναν αντίστοιχο σύλλογο από άλλη περιοχή της Ελλάδας και στην πλατεία Ελευθερίας παρουσιάζουν χορούς και τραγούδια της περιοχής τους.

"ΠΟΛΥΚΑΡΠΙΑ" - ΣΕΡΡΕΣ

Κάθε χρόνο στις 23 Φεβρουαρίου από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν.Σερρών "Ο Άγιος Πολύκαρπος".

"ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΙΩΤΙΚΑ" - ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ

Στρυμονικιώτικα, στα τέλη Αυγούστου, 2/ήμερες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο Στρυμονικό.

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ" - ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Αποτελεί τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της περιοχής και πραγματοποιείταιστο Αρχαιολογικό Πάρκο της Αμφίπολης τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.Σκοπό του έχει την ανάδειξη της αρχαίας πόλης ως κέντρο πολιτισμού στο Νομό.Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις,συναυλίες και άλλα πολιτιστικά δρώμενα.

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ" - ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Αποτελεί τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της περιοχής και πραγματοποιείταιστο Αρχαιολογικό Πάρκο της Αμφίπολης τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.Σκοπό του έχει την ανάδειξη της αρχαίας πόλης ως κέντρο πολιτισμού στο Νομό.Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις,συναυλίες και άλλα πολιτιστικά δρώμενα.

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΟΙΞΗ" - ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ

Το Φεστιβάλ «Άνοιξη» πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου στην Ν. Ζίχνη και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο, πολιούχο της πόλης. Το Φεστιβάλ  κρατάει 3 ημέρες και ξεκινά με την λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου  σε όλο το χωριό με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και τη συμμετοχή του κόσμου. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ προβλέπει αθλητικούς και ποδοσφαιρικούς αγώνες, ελληνικά και ξένα φολκλορικά και δημοτικά συγκροτήματα, συναυλίες δημοτικής και λαϊκής μουσικής, εκθέσεις ζωγραφικής και χειροτεχνίας.