"ΓΑΛΑΤΙΝΙΩΤΙΚΑ" - ΓΑΛΑΤΙΝΗ

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στο Δ.Δ. Γαλατινής διοργανώνονται πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Μορφωτικό...

"ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΗΣ" - ΒΛΑΣΤΗ

Σε υψόμετρο 1.240 μέτρων, στα οροπέδια του Σινιάτσικου, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες συναντώνται σε μια πολυπολιτισμική γιορτή, με παράλληλες δραστηριότητες που προωθούν μια διαφορετική στάση του ανθρώπου απέναντι στη φύση.

"ΓΙΟΡΤΗ ΒΟΥΝΟΥ" - ΠΟΛΥΚΑΣΤΑΝΟ

Γιορτή Βουνού στο Πολυκάστανο, αρχές Αυγούστου

"ΓΙΟΡΤΗ ΒΟΥΝΟΥ" - ΠΟΛΥΚΑΣΤΑΝΟ

Η  Γιορτή Βουνού είναι μια εναλλακτική εκδήλωση του Πολυκάστανου, απλή και αληθινή και εκεί είναι που στηρίζει όλη την ομορφιά της. Για δύο ημέρες στις αρχές του Αυγούστου όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του χωριού ανεβαίνουν στο οροπέδιο του Παλιοκριμηνίου, κατασκηνώνουν εκεί, κάνουν πεζοπορία, κερνούν ντόπια κρεατικά και γίδα βραστή, μαζεύουν τσάι και δροσίζονται σε κρυστάλλινες πηγές.

"ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑΠΡΑΚΙΟΥ" - ΚΟΖΑΝΗ

Όπως κάθε χρόνο, εδώ και μια δεκαετία, ο ΟΑΠΝ σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι της Παράδοσης» οργανώνουν τη γνωστή Γιορτή Γιαπρακιού. Τα μέλη του συλλόγου ετοιμάζουν σπιτικά γιαπράκια και τα προσφέρουν μαζί με κρασάκι και τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής στους περαστικούς της Πλατείας

"ΓΙΟΡΤΗ ΔΡΑΚΟΥ" - ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

Γιορτή του Δράκου στον Πελεκάνο τέλη Ιουλίου. Πρόκειται για την αναπαράσταση του θερισμού, όπως αναφέρεται  σ΄  έναν τοπικό  μύθο.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ" - ΑΓΙΑΣΜΑ

Γιορτή Κρασιού στο Αγίασμα, αρχές Οκτωβρίου

"ΓΙΟΡΤΗ ΦΑΣΟΛΙΟΥ" - ΣΙΣΑΝΙ

giortifasolioukozaniO Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Σισανίου, με στόχο την προβολή του μοναδικού προϊόντος που παράγει η γη τους, διοργανώνει κάθε καλοκαίρι, στις αρχές Αυγούστου, μια πολιτιστική εκδήλωση, τη γιορτή Φασολιού.
Η Γιορτή διαρκεί μια μέρα και αποτελεί ένα ευχάριστο πανηγύρι, με πλούσιο...

"ΓΟΥΡΝΟΧΑΡΑ" - ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Γουρνοχαρά στον Αυγερινό τέλη Δεκεμβρίου.

"ΕΝ ΧΩΝΑΙΣ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ" - ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ

Το «Εν Χωναίς Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ», μια σπάνια γιορτή της Ορθοδοξίας, αναβιώνει κάθε χρόνο στις 6 Σεπτεμβρίου, στο Ναό των Ταξιαρχών, στην Περιστέρα.

"ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ" - ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια στις αρχές του Νοέμβρη οι Καστανογιορτές στη Δαμασκηνιά και στον Πεντάλοφο, όπου τα περίφημα γλυκά κάστανα του Βοΐου έχουν την τιμητική τους και όλο το βουνό έχει ντυθεί με τα υπέροχα φθινοπωρινά του χρώματα. Η προσέλευση του κόσμου είναι αθρόα, τα κάστανα πεντανόστιμα, το κρασί άφθονο, ενώ δεν λείπουν οι παραδοσιακοί χοροί. Επίσης, σε Πεντάλοφο και Βυθό τιμάται εδώ και 200 χρόνια κάθε Καθαρά Δευτέρα το έθιμο με το Πέταγμα των Αερόστατων, συνοδευόμενο από άφθονα νηστίσιμα.

"ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΟΣ-ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΥΘΙΝΩΝ" - ΒΥΘΟΣ

Ο Μεγάλος Χορός και το αντάμωμα των απανταχού Βυθινών στις 13 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία (Μάρμαρος) του Βυθού. Στις 21 Νοεμβρίου, γιορτάζει η κεντρική εκκλησία, τα Εισόδια της Θεοτόκου. Την ημέρα αυτή οι ντόπιοι φτιάχνουν το Πατσοτό- συνταγή με ποταμίσιο ψάρι.

"ΣΕΡΒΙΩΤΙΚΑ" - ΣΕΡΒΙΑ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, με θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες τον Αύγουστο

"ΤΡΑΝΟΣ ΧΟΡΟΣ" - ΝΑΜΑΤΑ

Ο Τρανός Χορός του Δεκαπενταύγουστου στα Νάματα: ένα τελετουργικό που συμπυκνώνει τις μνήμες του τόπου και τις δοξασίες της βλάχικης φυλής.

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ" - ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με την ονομασία «ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΙ» που ξεκίνησαν το έτος 2004, είναι μια πρωτοβουλία την αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΤΕΧΝΟΠΙΑ», που εδρεύει στην Κοζάνη...

¨ΕΟΡΔΑΪΚΑ" - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ