"ΑΞΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ

Τα 'Αξιουπολίτικα', πολιτιστικές εκδηλώσεις, με μουσικά συγκροτήματα, παραδοσιακούς, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικούς αγώνες.

"ΓΑΒΟΥΣΤΙΜΑ" ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΓΙΟΝΕΡΙ

Στις 26-27 Ιουλίου πραγματοποιούνται στο Νέο Αγιονέρι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που συνδυάζονται με το «Γαβούστιμα», δηλαδή την συνάντηση των Καππαδοκών απ’ όλο τον κόσμο. Το Ν.Αγιονέρι ιδρύθηκε, μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, από πρόσφυγες από το Μιστί Καππαδοκίας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και γιορτή καρπουζιού, που παράγεται στον τόπο.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ-ΚΡΑΣΙΟΥ-ΤΥΡΙΟΥ" - ΓΡΙΒΑ

Τελευταία Κυριακή Οκτωβρίου

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ" ΣΤΗ ΦΙΛΛΥΡΙΑ (ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ)
Στη Φιλυριά (Γουμένισσα), το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου  πραγματοποιείται η γιορτή του Κερασιού που περιλαμβάνει γλέντι, ορχήστρα με τα χάλκινα της Γουμένισσας και παραδοσιακούς χορούς από χορευτικούς Συλλόγους της περιοχής. Στόχος της γιορτής η διαφήμιση του προϊόντος, η αύξηση της παραγωγής και η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ" - ΦΑΝΟΣ

Καλοκαίρι

"ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΕΙΑ" ΣΤΟ Π.ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟ

Στο Παλαιό Γυναικόκαστρο, 15 χλμ. νοτιοδυτικά του Κιλκίς, διοργανώνονται στις αρχές Αυγούστου τα «Γυναικοκάστρεια». Οι εκδηλώσεις τελούνται κάτω από το αρχαίο Κάστρο του χωριού και περιλαμβάνουν παραδοσιακούς χορούς, εδέσματα, παιδικά προγράμματα (κλόουν, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ). Αναβιώνει επίσης ο παραδοσιακός ποντιακός γάμος.

"ΔΟΪΡΑΝΕΙΑ" - ΔΟΪΡΑΝΗ

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" - ΚΙΛΚΙΣ

Καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Ελευθέρια, με την ευκαιρία της επετείου απελευθέρωσης της πόλης του Κιλκίς (21η Ιουνίου).

"ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ" - ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

23 Οκτωβρίου

"ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΑΧΗΣ ΕΥΖΩΝΩΝ" - ΕΥΖΩΝΟΙ

Απρίλιος

"ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΚΡΑ" - ΚΙΛΚΙΣ

Στις 17 Μαΐου, γίνεται ο εορτασμός της επετείου της ηρωικής νίκης του ελληνικού στρατού στη μάχη του Σκρα. Η Μάχη του Σκρα διεξήχθηστις 16 και 17 Μαΐου του 1918 και είναι μία από τις σημαντικότερες μάχες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία έκρινε οριστικά την τύχη της Ελληνικής Μακεδονίας. Οι εκδηλώσεις της επετείου τελούνται με δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων και τήρηση ενός λεπτού σιγή, ενώ ακολουθούν χοροί από πολιτιστικούς συλλόγους.

"ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ" - ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

Επ'ευκαιρία της τοπικής πανηγύρεως και ως ένδειξη τιμής προς την προστάτιδα και δημιουργό της πόλης ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ. Οι εκδηλώσεις αυτές ως θεσμός πλέον πραγματοποιούνται με την πρωτοβουλία του Δήμου Γουμένισσας και την ενεργό συμμετοχή όλων των τοπικών Συλλόγων και φορέων

"ΚΟΛΙΝΤΕ" - ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ

24 Δεκεμβρίου

"ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ" - ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

2 Φεβρουαρίου

"ΜΟΥΡΙΩΤΙΚΑ" - ΜΟΥΡΙΕΣ

"ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ" - ΚΑΜΠΑΝΗ

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη του Δήμου Γαλλικού, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Με σκοπό τη διάσωση, αλλά και διάδοση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέσα του Απρίλη, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Καμπάνη. Στα πλαίσια του, πέρα από τα παιδικά χορευτικά τμήματα Συλλόγων του νομού Κιλκίς, την Καμπάνη επισκέπτονται και παιδικά χορευτικά συγκροτήματα (παιδιά ηλικίας από 5 – 13 ετών) από διάφορους συλλόγους της Ελλάδας, ενώ παρουσιάζονται χοροί της Μακεδονίας, της Θράκης, του Πόντου, της Κρήτης, των νησιών κτλ.

"ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ" ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος γιορτάζει η πόλη του Πολυκάστρου με ένα δεκαήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, ομιλίες, εκθέσεις, αθλητικές επιδείξεις, δημοτικούς χορούς, χορωδίες καθώς και σημαντικούς αγώνες τοξοβολίας και χάντμπωλ.

"ΣΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΤΟ ΦΩΣ" - ΚΙΛΚΙΣ

Από 1/07 31/08 "Στου φεγγαριού το φως" είναι η ονομασία του καλοκαιρινού φεστιβάλ, που οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού του δήμου Κιλκίς.

"ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΥΛΑΤΖΙΚΙΩΤΩΝ" - ΕΥΡΩΠΟΣ

Τελευταίο Σ/ Κ Αυγούστου