"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" - ΚΑΒΑΛΑ

b elefth1Η πολιτιστική αυτή εκδήλωση διεξάγεται από το 2002  κάθε Ιούνιο για περίπου ένα μήνα ενώ ο χώρος διεξαγωγής είναι η Πλατεία Ελευθερίας (κεντρική πλατεία), το Πάρκο Φαλήρου, το Φρούριο Καβάλας, το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το Ακόντισμα Νέας Καρβάλης, η Κεντρική Πλατεία Κρηνίδων, η Δημοτική Καπναποθήκη, η Παλιά Μουσική (Τέμενος Χάλιλ Μπέη), η Παραλία Καβάλας, η...

Πλατεία Καπνεργάτη, η Πλατεία Αγίου Γρηγορίου Νέας Καρβάλης, η οδός Θεωδώρου Πουλίδου, το Ξενοδοχείο Ωκεανίς, το Πολιτιστικό Κέντρο Αμυγδαλεώνα και το πάρκο Αγίου Λουκά. Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων με απήχηση ανάλογα με την εκδήλωση, από 100 ως και πάνω από 5.000 άτομα. Ο συντονισμός της ομάδας γίνεται από περίπου 10 εθελοντές.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η απόδοση τιμών στη μνήμη του Απόστολου Παύλου, του Απόστολου των Εθνών και στη μέρα απελευθέρωσης c elefth2από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, η δωρεάν συμμετοχή των πολιτών σ” όλη την έκταση του Δήμου με εκδηλώσεις στο κέντρο και στα κυριότερα σημεία στην περιφέρειά του, η ανάδειξη πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων με τοπική, περιφερειακή και πανελλήνια εμβέλεια με στόχο την πολιτιστική, αθλητική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου και της περιοχής, η ανάδειξη των δραστηριοτήτων των τοπικών φορέων, των πολιτιστικών συλλόγων και των δημοτικών επιχειρήσεων της πόλης, η ενίσχυση και ανάδειξη του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού και κυρίως των νέων καθώς και η ενίσχυση του εθελοντισμού των νέων και η συνεργασία τους για το συντονισμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Οι οργανωτικοί φορείς της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» ενώ οι πηγές χρηματοδότησης είναι ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.