ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ

laografiko pythagoreiousamosmarker1Στο Πυθαγόρειο και στο ξενοδοχείο Δόρυσσα βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο Σάμου, το οποίο δημιουργήθηκε με την φροντίδα του Πνευματικού Ιδρύματος "Ν.Δημητρίου". Στο Λαογραφικό Μουσείο Σάμου παρουσιάζεται μία εικόνα της καθημερινής ζωής της Σάμου πριν από το 1940. Ορισμένα από τα πράγματα τα οποία μπορείτε να δείτε στο μουσείο μπορείτε μέχρι και σήμερα να τα συναντήστε στα χωριά της Σάμου.

Σημαντικά Εκθέματα:

>Συλλογή εργαλείων του γεωργού, αλέτρι, κτσουρότσαπα, δρεπάνι, ντουβένι, κόσκινο, κόσσα και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι γεωργοί στην καλλιέργεια της γης πριν αντικατασταθούν από μοντέρνα μηχανήματα.

>Το κουρείο, διαμορφωμένος χώρος παραδοσιακού κουρείου.

>Εργαλεία για παρασκευή ψωμιού, σκάφες, πινακωτή, πλαστήρι, χειρόμυλος, πήλινη λεκάνη και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή του ψωμιού.

>Εργαστήριο του σιδερά (Γιφταριό), σφιριά, αμόνια τσιμπίδες, φισερό, καμίνι και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσε ο σιδεράς για την επεξεργασία του σιδήρου.

>Εργαλεία για εξαγωγή μελιού και κεριού.

>Επίπλωση Σαμιακού σπιτιού κατά την εποχή του μεσοπολέμου.

>Συλλογή από εργόχειρα τα οποία κατασκεύασαν Σαμιώτησες, κουρτίνες, χράμια, μεσάλια, ραφόπανα κ.λ.π.

>Τα εργαλεία του τσοπάνη, γκλίτσες, βούρια, καρδάρα, καζάνι, πυροστιά, τσαντίλα και ότι άλλο χρειάζονταν (και χρειάζεται) ο τσοπάνος για την παρασκευή του τυριού.Πληροφορίες Λαογραφικού Μουσείου Ιδρύματος Δημητρίου.

Ωράριο: Καθημερινά (10.00-13.00 θερινό)

Τιμές Εισιτηρίων: -

Τηλέφωνα: 22730-62286