"ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ"

Μουσικό Φεστιβάλ Αμοργού "Γιορτές των Βράχων" (Αύγουστος)

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΤΕΛΙΟΥ"

Στο νησί οργανώνονται και γιορτές με πιο τουριστικό χαρακτήρα, όπως της «ψημένης ρακής» στα Κατάπολα στις 26 Ιουλίου και «του Παστελιού», του παραδοσιακού γλυκού της Αμοργού, στη Λόζα της Χώρας, κοντά στο Δεκαπενταύγουστο. Η γιορτή αυτή διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σημωνίδης» και στη διάρκειά της παρουσιάζεται η διαδικασία παρασκευής του παστελιού, το οποίο στη συνέχεια διανέμεται στους επισκέπτες μαζί με ρακή.

"ΓΙΟΡΤΗ ΨΗΜΕΝΗΣ ΡΑΚΗΣ" - ΚΑΤΑΠΟΛΑ

Το καλωσόρισμα του καϊκιού, οι χορευτές με τις παραδοσιακές στολές, οι οργανοπαίχτες αλλά και το ψήσιμο της ρακής αποτελεί την αφορμή για χορό και γλέντι κρατώντας αμείωτο το κέφι μέχρι το πρωί. Φυσικά τα ντόπια εδέσματα δεν λείπουν από τη γιορτή.

"ΝΗΣΟΛΟΓΙΟ"

Από την ομάδα νέων καλλιτεχνών «Media del’ arte» κάθε καλοκαίρι οργανώνεται στην Αμοργό, από τις 20 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου, το «Νησολόγιο», ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με προβολές ντοκιμαντέρ, παραστάσεις καραγκιόζη και συναυλίες παραδοσιακής αλλά και τζαζ μουσικής.

Από την ομάδα νέων καλλιτεχνών «Media del’ arte» κάθε καλοκαίρι οργανώνεται στην Αμοργό, από τις 20 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου, το «Νησολόγιο», ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με προβολές ντοκιμαντέρ, παραστάσεις καραγκιόζη και συναυλίες παραδοσιακής αλλά και τζαζ μουσικής. - See more at: http://www.e-kyklades.gr/tourism/amorgos_events?lang=el#sthash.tMDLizcM.dpuf