"ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ" - ΠΙΣΚΟΚΕΦΑΛΟ
Είναι καινούριος θεσμός και προγραμματίζεται τον Ιούνιο στην κεντρική πλατεία του χωριού Πισκοκέφαλο. Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοκεφάλου. Περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ" - ΑΒΡΑΚΟΝΤΕ

Αύγουστος. Εορτή του Κολοκυθιού.

"ΓΙΟΡΤΗ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΜΑΤΟΣ" - ΚΑΤΩ ΜΕΤΟΧΙ

27/8 Η γιορτή Ξεφουρνίσματος (ένα είδος παραδοσιακού ψωμιού της Κρήτης) που η ίδια η ονομασία του μαρτυρεί τις εφτά ζύμες.

"ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΑΤΑΣ" - ΤΖΕΡΜΙΑΔΟ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ : Τριήμερη εορτή πατάτας που συνεορτάζεται με την πατρίδα της πατάτας, το Περού.

"ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ" - ΣΗΤΕΙΑ

Αύγουστος

"ΔΙΚΤΑΙΑ" - ΨΥΧΡΟ

Τριήμερη εορτή τα ΔΙΚΤΑΙΑ (όπου βρίσκεται το σπήλαιο Δικταίο Άντρο, ο τόπος γέννησης του μυθολογικού Θεού ΔΙΑ)

"ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ" - ΣΗΤΕΙΑ

Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη της Σητείας, που ξεκινούν αρχές Ιουνίου και διαρκούν έως τέλη Αυγούστου. Θεσμός καταξιωμένος, με ευρύτατη απήχηση.Επίσης περιλαμβάνει μουσικές, θεατρικές, χορευτικές εκδηλώσεις, ως επίσης διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και αθλητικές διοργανώσεις (Κορνάρειος Δρόμος με συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα, Beach Volley).

"ΚΥΡΒΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Από τον Ιούλιο μέχρι τέλη Αυγούστου στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου εκδηλώσεις πολιτισμού.

"ΛΑΤΩ" ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις 'Λατώ' το καλοκαίρι, με συμμετοχή ελληνικών και ξένων μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, με θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις κρητικής χειροτεχνίας κ.ά.

"ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ" - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στον Άγιο Νικόλαο οργανώνονται όλο το χρόνο μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που φέρουν το όνομα «Μιραμπέλλο». Σε αυτές συναντά κανείς μουσικές συναυλίες ντόπιων αλλά και ξένων γνωστών ερμηνευτών, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, αθλητικούς αγώνες αλλά και παραδοσιακές κρητικές βραδιές - γλέντια. Συγκεκριμένα, το «Παιδικό φεστιβάλ», οι κολυμβητικοί αγώνες «Καλυδώνια» , το «Τριήμερο λόγου και τέχνης»  με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, είναι εκείνα που έχουν θεσμοθετηθεί στον τόπο και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία.

"ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ" - ΣΗΤΕΙΑ

Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Λιμεναρχείο Σητείας, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Περιλαμβάνει διαλέξεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

"ΨΑΡΟΒΡΑΔΙΑ" - ΕΛΟΥΝΤΑ

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ελούντας οργανώνει το καλοκαίρι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η 'ψαροβραδιά' τον Οκτώβριο. Στον κόσμο προσφέρονται δωρεάν ψάρια, θαλασσινά και κρασί.