"ΒΑΡΑΔΑΤΕΙΑ" - ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Στις 21 Φεβρουαρίου το εκκλησιαστικό συμβούλιο σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών διοργανώνει τα «Βαραδάτεια» προς τιμή του οσίου και θαυματουργού Βαραδάτου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών. Ο Βαραδάτος αν και σε πολλούς είναι άγνωστος, ξεχωρίζει στη χορεία των οσίων της εκκλησίας μας..

"ΠΕΝΤΕΚΑΙΔΕΚΑΜΑΡΤΥΡΩΝ" - ΚΙΛΚΙΣ

Στις 28 Νοεμβρίου εορτάζεται η μνήμη των πολιούχων της πόλης «Πέντε και Δέκα» Μαρτύρων. Για ένα μήνα περίπου (από αρχές Νοέμβρη έως αρχές Δεκέμβρη) πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΟΠΟΝΓΑ σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους συμβάλλουν στο να δοθεί ένα άλλο χρώμα στον εορτασμό.

"ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ" - ΤΗΝΟΣ

fanarakia tinos 1 compressedΣτις 30 Ιανουαρίου, έχουμε διπλή γιορτή στο νησί μας με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και της επετείου της Ευρέσεως της Ιεράς εικόνας της Παναγίας μας, αναβιώνοντας το έθιμο «Φαναράκια».

Η μοναχή Πελαγία από το μοναστήρι της Παναγίας των Αγγέλων στο Κεχροβούνι, είδε ένα όνειρο που επαναλήφθηκε τρεις συνεχόμενες Κυριακές τον Ιούλιο του 1822 και υποχρέωσε τους Τηνίους να σκάψουν στο σημείο που υπέδειξε στη μοναχή η Παναγία για να βρουν την εικόνα...

Φιλικές ιστοσελίδες : Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων                      

                                 Κεντρο Αισθητικης Θεσσαλονικη
                                   
                                 Ανδρικά κολιέ - κοσμήματα