"ΔΙΑΚΛΗΣΗ" - ΛΑΒΔΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

diaklisi grevena

Την αρχή του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου ανήμερα της εορτής των Αποστόλων Πέτρου Και Παύλου στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκετει λίγο έξω από το χωριό μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο σκεπασμένο από τεράστιες γέρικες βελανιδιές πραγματοποιείται το έθιμο της Διάκλησης...

"ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ" - ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

apostolon farkadonaΠαρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας η πολιτιστική εκδήλωση, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Χορευτικά συγκροτήματα από τοπικούς συλλόγους παρουσιάζουν εντυπωσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

https://farkadona.gr

"ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ" - ΣΤΑΘΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, 28 Ιουνίου και 29 Ιουνίου, η Ιερά Πανήγυρη Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Η διοργάνωση ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΣΤΑΘΗ σε συνεργασία με το Δ.Σ. της τοπικής κοινότητας Στάθη. Συμμετέχουν επίσης οι πολιτιστικοί σύλλογοι από τα γύρω χωριά, ο σύλλογος του Ευρωπού, των Ριζίων, των Σαρακατσάνων Πολυκάστρου κ.α..

Μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αγώνες σκοποβολής στο σκοπευτήριο «ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και  ποδοσφαιρικοί αγώνες παλαιμάχων & νεότερων ποδοσφαιριστών Στάθη.

http://debian.itbiz.gr

"ΣΤΙΦΑΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ" - ΣΠΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

apostolon stifado spata

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνεται και η παρασκευή στιφάδου, ένα Χριστιανικό έθιμο που χρονολογείται από την εποχή της τουρκοκρατίας. Την παραμονή της εορτής, ξεκινάει η ετοιμασία δεκάδων καζανιών στιφάδου, από μοσχαρίσιο κρέας και κρεμμύδια. Το στιφάδο μοιράζεται στους πιστούς την ημέρα της εορτής των δύο Αποστόλων.

Φιλικές ιστοσελίδες : Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων                      

                                 Κεντρο Αισθητικης Θεσσαλονικη
                                   
                                 Ανδρικά κολιέ - κοσμήματα