"ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ" - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Η μνήμη του πολιούχου της πόλης Αγ. Δονάτου εορτάζεται στις 29 Απριλίου. Μετά την ακολουθία στον ομώνυμο Ιερό Ναό, λαμβάνει χώρα η λιτανεία της εικόνας του Αγ. Δονάτου στους δρόμους της πόλης της Παραμυθιάς. O Άγιος Δονάτος εζησε την εποχή της βασιλείας του Αυτοκράτορα Μέγα Θεοδόσιο και υπήρξε επίσκοπος της πόλης Ευροίας που ήταν μια από τις 12 πόλεις της Ηπείρου, όπου ανέπτυξε πολυσχιδή δραστηριότητα υπέρ του ποιμνίου του.

"ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ" - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις, αφιερωμένες στον αγώνα και τις θυσίες του ιστορικού  Σουλίου, του  ακροπυργίου της ελευθερίας την εποχή της τουρκοκρατίας. Ορχηστρικά, και χορευτικά συγκροτηματα απ' όλη την Ελλάδα, ενώνουν τις δυναμεις τους στην εκδήλωση στο προαύλιο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς. Παράλληλα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην κοινότητα Σουλίου με αποκορύφωμα την αναπαρασταση της ανατιναξης του Κουγκίου!

"ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΑ" - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τα Θεσπρωτικά, με τοπικούς χορούς, αθλητικούς αγώνες, προβολές ταινιών. Συμμετέχουν και ξένα φολκλορικά συγκροτήματα.(Αύγουστος)