"ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΗ" - ΑΡΤΑ

Το 3ο δεκαήμερο Ιουνίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Άρτας. Πραγματοποιούνται διάφορες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, το ωδείο της πόλης πραγματοποιεί παραστάσεις στο "καστράκι" επίσης γίνονται και διάφορες άλλες μουσικές, θεατρικές κ.α. παραστάσεις

"ΑΡΑΧΘΕΙΑ" - ΝΕΟΧΩΡΙ

Στο Νεοχώρι διοργανώνονται κάθε χρόνο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Αράχθεια», συνήθως τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις γίνονται στο Παραποτάμιο Πάρκο του Νεοχωρίου,  υπό την αιγίδα του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρίου και περιλαμβάνουν παραδοσιακούς χορούς, λαϊκές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ" - ΡΟΔΑΥΓΗ,ΚΑΣΤΑΝΙΑ

2016  16  Οκτωβρίου

Εκδηλώσεις στη Ροδαυγή και Καστανιά Άρτας, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα μέσα του Οκτώβρη. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν ψημένα κάστανα, τσίπουρο και άλλα τοπικά εδέσματα.

"ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ" - ΑΝΕΖΑ

Εκδήλωση που διοργανώνεται τα τελευταία 30 χρόνια, στις αρχές Αυγούστου, από τους ψαράδες της περιοχής.

"ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ" - ΚΟΡΡΩΝΗΣΙΑ

Η γιορτή της σαρδέλας, ψαράδικο τριήμερο πανηγύρι.(Αύγουστος)

"ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ" - ΑΡΤΑ

Την Τετάρτη μεταξύ των δύο Κυριακών των Αποκρεών οι γυναίκες της Άρτας, πραγματοποιούν καρναβαλική παρέλαση, παράδοση που επιβιώνει από την εποχή της βενετικής κατοχής της πόλης.

http://www.visitarta.gr

"ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΕΛΤΣΟΥ" - ΠΗΓΕΣ

Eπταήμερες εκδηλώσεις,στις Πηγές Άρτας, οι οποίες κορυφώνονται στις 23 Αυγούστου, για να τιμηθεί η μνήμη των 500 γυναικοπαίδων που το 1804 έπεσαν από το μοναστήρι στον Αχελώο ποταμό για να γλιτώσουν από τους Τουρκαλβανούς.

"ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ" - ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ

Λαμβάνουν χώρα στις 5 Μαίου και είναι αφιερωμένες στον Στρατηγό Ζέρβα αλλά και στο βομβαρδισμό από τους Γερμανούς στις 5 Μαίου του 1943.

"ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ" - ΚΟΜΜΕΝΟ

Στο διάστημα από 10 έως 16 Αυγούστου, λαμβάνουν χώρα στο Κομμένο Άρτας καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο από τα ναζιστικά στρατεύματα. Η Σφαγή του Κομμένου ήταν μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων στην ιστορία της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, στις 16 Αυγούστου 1943.

"ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ" - ΑΡΤΑ

Στις 11 Μαρτίου γιορτάζει η Αγία Θεοδώρα πολιούχος της πόλης. Την ημέρα αυτή γίνεται περιφορά της εικόνας και των λειψάνων της Αγίας, στην οποία συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Άρτας, ο στρατός, οι πολιτιστικοί σύλλογοι κ.α. Η πόλη μυρίζει Βυζάντιο.

http://www.visitarta.gr

"ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΓΡΙΜΠΟΒΟΥ"

Εορτάζεται το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου.

"ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ" - ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑ

Kάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου γιορτάζονται στη Σκουληκαριά της Άρτας, τα Καραισκάκεια προς τιμήν του Γεωργίου Καραισκάκη

"ΣΚΟΥΦΑΪΚΑ" - ΚΟΜΠΟΤΙ

Eκδηλώσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στο Κομπότι με λαϊκή συμμετοχή, τοπικούς χορούς και τραγούδια και οι οποίες διεξάγονται προς τιμήν του πρωτεργάτη της Φιλικής Εταιρείας Νικολάου Σκουφά.

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΑΧΘΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ" - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΣΚΟΥΠΑΣ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα απο το 2006 στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις αρχές Αυγούστου στο τοπικό θέατρο της περιοχής

"ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΙΑ" - ΠΕΤΑ

Εκδηλώσεις στο Πέτα, αφιερωμένες στη μνήμη των αγωνισθέντων και ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων και Φιλελλήνων στη μάχη του Πέτα της 4ης Ιουλίου 1822.

"ΦΩΤΕΙΝΙΩΤΙΚΑ" - ΦΩΤΕΙΝΟ

Τα "ΦΩΤΕΙΝΙΩΤΙΚΑ" κάθε Αύγουστο, είναι από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής του Φωτεινού,  περιλαμβάνουν παραδοσιακά δρώμενα (παραδοσιακό αλώνισμα με άλογα σε πέτρινο αλώνι), θεατρικές βραδιές, μουσικές βραδιές νέων, ομιλίες, αθλητικούς αγώνες κλπ, τα οποία κορυφώνονται στις 16 Αυγούστου με μεγάλη μουσική βραδιά.

http://www.visitarta.gr