"ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ" - ΙΑΛΥΣΟΣ,ΜΑΝΔΡΑΚΙ

Η σύγχρονη γιορτή των λουλουδιών έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα και αποτελεί αφορμή για μια κοινοπραξία εκδηλώσεων τοπικών συλλόγων και αυτοδιοίκησης. Διοργανώνονται εκδηλώσεις στην Ιαλυσό, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας και παρέλαση ανθοστολισμένων αρμάτων στο Μανδράκι.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ" - ΑΠΟΛΑΚΙΑ

Οργανώνεται στην Απολακιά. Με επίκεντρο το καρπούζι οι επισκέπτες δοκιμάζουν ποτά και εδέσματα και συμμετέχουν σε διασκεδαστικά παιχνίδια.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ"

Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα την Μεσαιωνική εποχή με μεσαιωνικά παιχνίδια και δρώμενα, προβολές οπτικοακουστικού υλικού, φαγητό, ποτό.

"ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ" - ΕΜΠΩΝΑΣ

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου γίνεται η γιορτή του κρασιού. Προσφέρονται δωρεάν κρασί, σταφύλια και 'ματσοκοφτή' (μουσταλευριά). Ακολουθούν γλέντι και χοροί με συγκροτήματα από τα χωριά της Ρόδου, με παραδοσιακές φορεσιές.

"ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΜΑΣ" - ΣΙΑΝΝΑ

Στα Σιάννα της Ρόδου, 11 / 8. Γλυκά από μέλι, παραδοσιακό καζάνι αποστακτήρας για την παραγωγή σουμάδας.

"ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΡΙΟΥ" - ΛΑΧΑΝΙΑ

Γιορτή Σταριού (πρώτο Σαββατοκύριακο Αυγούστου) στη Λαχανιά.

"ΓΙΟΡΤΗ ΦΡΑΟΥΛΑΣ" - ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ

Γίνεται στο Παραδείσι και αποτελεί ευκαιρία για να δοκιμάσετε φράουλες τοπικής παραγωγής με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών και χορευτικών εκδηλώσεων

"ΙΑΛΥΣΙΑ"

ialysiaΤα 'Ιαλύσια' το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, με τοπικούς παραδιακούς χορούς από το τοπικό χορευτικό συγκρότημα, αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες από την παιδική χορωδία και την μπάντα της Ιαλυσού, εκθέσεις ζωγραφικής και βιβλίου.

"ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ"

Η μεσαιωνική εποχή αναβιώνει μέσα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με άγνωστες πτυχές της λαϊκής παράδοσης του νησιού.

"ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ" - ΚΟΣΚΙΝΟΥ

Ημέρα Τουρισμού, μπουφές, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, χοροί από το τοπικό χορευτικό συγκρότημα με τις παραδοσιακές φορεσιές.